Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Коледен венец с канела и охлюви

От Violeta Mateva Violeta Mateva
0’ Подготовка
0’ Време за готвене
0 Порции
0 Трудност

20 г мая
200 г бяло брашно
500 г типово брашно
50 г краве масло
100 г захарка
200 мл прясно мляко
100 мл хладка вода за маята
1 яйце
1 с.л. настъргана и ситно нарязана кора от портокал

плънка:
50 г масло
50 г захар
1 с.л. канела
50 г течен шоколад

за украса:
лешници
червени боровинки
захарни снежинки

Активира се маята, като се разбърква в хладката вода с 1 с.л. захар и щом бухне, замесваме меко тесто с останалите продукти и двата вида брашно. Намазваме с олио, покриваме с фолио. Втасва 40 мин. на топло.

Отделя се топче с големина на портокал. Разточва се, намазва се с масло като филия, отгоре с течен шоколад и се навива на руло. Нарязва се на охлюви, нареждат се в тава върху хартия. Голямото топче тесто се разточва на голям правоъгълник, намазваме с масло и поръсваме със смес от захар и канела. Навива се руло, срязваме през средата по дължина. Двата фитила се усукват и оформяме венец.

Отгоре се украсява с боровинки, лешници, снежинки. Печем в загрята фурна 180 градуса около 30 минути.

Дайте оценка:

Тагове: краве масло портокал яйца бяла захар бяло брашно прясно мляко течен шоколад суха мая канела вода

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче