Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Новогодишна снежна торта ”Коледен венец”

От Росинка Петрова Росинка Петрова
0’ Подготовка
0’ Време за готвене
0 Порции
0 Трудност

200 г цедено кисело мляко
500 г маскарпоне
400 г бял шоколад
200 г пудра захар
250 г филирани бадеми
100 г кокосови стърготини
украса пожелание

Към цеденото кисело мляко се добавят маскарпонето, предварително разтопеният на водна баня шоколад и кокос. Сместа се разбърква внимателно. Покрива се съда и се оставя в хладилник да се охлади.

Филираният бадем се смесва с половината разтопен шоколад. В основата на формата се слага от шоколадовия блат и се запълва до горе с вече охладения крем. Поръсва се с кокосови стърготини. Украсява се пожелание.

Дайте оценка:

Тагове: маскарпоне пудра захар цедено кисело мляко бадеми бял шоколад

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче