Новогодишна снежна торта ”Коледен венец”

Категория: / Десерти / Коледа
Време за приготвяне:
30 минути
от: Росинка Петрована 26.11.2015г.

Продукти

200 г цедено кисело мляко
500 г маскарпоне
400 г бял шоколад
200 г пудра захар
250 г филирани бадеми
100 г кокосови стърготини
украса пожелание

Начин на приготвяне

Към цеденото кисело мляко се добавят маскарпонето, предварително разтопеният на водна баня шоколад и кокос. Сместа се разбърква внимателно. Покрива се съда и се оставя в хладилник да се охлади.

Филираният бадем се смесва с половината разтопен шоколад. В основата на формата се слага от шоколадовия блат и се запълва до горе с вече охладения крем. Поръсва се с кокосови стърготини. Украсява се пожелание.

Коментари