Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Меденки с орехи

От [email protected] finest@abv.bg
0’ Подготовка
0’ Време за готвене
0 Порции
0 Трудност

2 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. олио
4 с.л. мед
1/3 пакетче канела
1 к.ч. смлени орехи
1 ч.л. сода бикарбонат
брашно (толкова, че да се получи до меко тесто)
сладко от сини сливи

Яйцата се разбиват. Добавят се захарта, олиото, медът, содата и се разбива с миксер. Добавят се орехите и канелата. Прибавя се брашно и се бърка до получаването на средно лепкаво тесто. Оформят се кръгли сладки, на половината се слага орехче в средата.

Редят се в тава, покрита с хартия за печене и се пекат в предварително загрята фурна на 170 градуса до получаване на златист цвят. Леко топли, половинките без орех и с орех се слепват със сладко от сини сливи.

Дайте оценка:

Тагове: яйца бяла захар сода канела мед орехи

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче