Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Елха от бутер тесто

От Росинка Петрова Росинка Петрова
0’ Подготовка
0’ Време за готвене
0 Порции
0 Трудност

1 пакет бутер тесто (400 г)
200 г течен шоколад
пудра захар за поръсване

Добре размразеното бутер тесто се разделя на две половини. От тези половини се оформя елха. Слага се едната половина от елхата в тавичка с хартия за печене. Намазва се с течният шоколад. Върху нея се слага и другата половина от елхата. Така слепените елхи им се срязват крайчетата. Всяко крайче се завърта по посока на часовниковата стрелка.

Пече се при 180 градуса до зачервяване. След изваждането от фурната се оставя да се охлади. Поръсва се с пудра захар.

Дайте оценка:

Тагове: пудра захар течен шоколад бутер тесто

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче