Елха от бутер тесто

Категория: / Тестени
Време за приготвяне:
45 минути
от: Росинка Петрована 23.11.2015г.

Продукти

1 пакет бутер тесто (400 г)
200 г течен шоколад
пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне

Добре размразеното бутер тесто се разделя на две половини. От тези половини се оформя елха. Слага се едната половина от елхата в тавичка с хартия за печене. Намазва се с течният шоколад. Върху нея се слага и другата половина от елхата. Така слепените елхи им се срязват крайчетата. Всяко крайче се завърта по посока на часовниковата стрелка.

Пече се при 180 градуса до зачервяване. След изваждането от фурната се оставя да се охлади. Поръсва се с пудра захар.

Коментари