Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация
1 пакет кори за баница
1 пакет пудинг ванилия с варене
1 с. л. царевично нишесте за сгъстяване
600 мл прясно мляко
5 с. л. захар
1 с. л. краве масло
кора портокал

Сироп:
1 ч. ч. захар
1 ч. ч. вода
ванилия
кокосови стърготини за поръсване

Приготвяме сиропа от вода, захар ,ванилия да заври 4-5 минути и оставяме да се охлади. Загряваме прясното мляко със захарта и портокаловата кора, изваждаме кората и добавям пудинга и нишестето разбити с малка част от прясното мляко и ванилията. Бърка се, докато сгъсти, сваляме от котлона и разбъркваме с маслото. Пресипах в купа и оставих за кратко във фризера да стегне по-бързо. Вземат се две кори, потясната страна се разпределят 3-4 с. л. крем. Двата края се подвиват навътре и навиваме на руло да не изтича пудинга. Така се приготвят и останалите кори. Нареждат се рулата в намаслена тава, отгоре се полива с малко олио и печем в загрята фурна 180 градуса с вентилатор 30 минути. Изважда се, обилно се полива със захарния сироп и поръсваме с кокос. Охладена, баницата се нарязва и сервира.

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче