Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация
ябълки - 600 г
пшеничен грис - 200 г
захар - 150 г
олио - 50 мл
леко запечени орехи - 50 г
по 1 щипка:
канела
анасон
кардамон
пудра захар за поръсване

Ябълките се обелват и вътрешната им част се отстранява. Смилат се с миксер и се разбъркват с олио, захар, начупени орехи и подправки. Избраната форма за сладкиша (d - 25 см) се намаслява. В нея се редуват пшениченият грис и ароматната ябълкова смес до изчерпване на количествата. Сладкишът се пече на 180 градуса за 30 минути. Изважда се от фурната и се покрива с алуминиево фолио. Така трябва да престои около 1 час. Обръща се върху поднос и се поръсва с пудра захар.

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче