Лесен ябълков сладкиш с пшеничен грис

Категория: / Десерти
Време за приготвяне:
60 минути
от: Татяна Ковачевана 15.11.2015г.

Продукти

ябълки - 600 г
пшеничен грис - 200 г
захар - 150 г
олио - 50 мл
леко запечени орехи - 50 г
по 1 щипка:
канела
анасон
кардамон
пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне

Ябълките се обелват и вътрешната им част се отстранява. Смилат се с миксер и се разбъркват с олио, захар, начупени орехи и подправки. Избраната форма за сладкиша (d - 25 см) се намаслява. В нея се редуват пшениченият грис и ароматната ябълкова смес до изчерпване на количествата. Сладкишът се пече на 180 градуса за 30 минути. Изважда се от фурната и се покрива с алуминиево фолио. Така трябва да престои около 1 час. Обръща се върху поднос и се поръсва с пудра захар.

Коментари