1 ч.ч. захар
50 мл олио
1 к.ч. прясно мляко
ванилия
1 ч.л. бакпулвер
1 ч.ч. брашно
1 с.л. шоколадови пръчици
2 круши
50 г разтопен шоколад за украса
Разбиват се яйцата със захарта до побеляване. Прибавят се олиото, прясното мляко, ванилията, накрая - брашното с бакпулвера и шоколадовите пръчици. Разбърква се добре и сипваме кексовата смес в намаслена и набрашнена тавичка. Крушите се обелват и почистват от семената. Нарязваме на парчета и нареждаме върху тестото. Печем в загрята фурна на 180 градуса 35 -40 минути. Изважда се сладкиша и щом се охлади се украсява с разтопен шоколад, с 1 с.л. масло и 1 с. л. прясно мляко.
Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter
Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност