за блата:
6 яйца
120 г пудра захар
2 с.л. какао
120 г брашно
1 бакпулвер
ванилия
за шоколадовия крем:
400 г цедено кисело мляко
150 г шоколад
ягоди
за масления крем:
140 г масло
300 г пудра захар
1 с.л. прясно мляко
За блата: Яйцата и захарта се разбиват с миксер. Брашното се смесва с какаото, бакпулвeра и ванилията и се пресява. Брашнената смес се прибавя постепенно и при постоянно бъркане към яйцата до получаване на хомогенна смес. Блатът се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса за 30минути, след което се оставя да изстине добре.
За шоколадовия крем: Шоколадът се разтапя на водна баня. Цеденото мляко (на стайна температура) се добавя към шоколада и се бърка до получаване на хомогенна смес. Ягодите се нарязват.
За масления крем: Маслото се разбива и към него постепенно се добавят захарта и млякото, докато продуктите се смесят напълно. Блатът се разрязва на 3 и се редят ред блат, ред шоколадов крем и ред ягоди. Отгоре и отстрани тортата се намазва с масления крем, след което се слага фондан.
Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter
Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност