Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Коледни джинджифилови сладки ”Линцер”

От Велина Стойкова Велина Стойкова
0’ Подготовка
0’ Време за готвене
0 Порции
0 Трудност

3 ч.ч. брашно
125 г масло
1/2 ч.ч. кафява захар
3/4 ч.ч. мед
1 яйце
2 ч.л. сух, смлян джинджифил
2 ч.л. канела
1 ч.л. сода
1/2 ч.л. бакпулвер
щипка сол
сладко по избор за залепване

Маслото се разбърква със захарта, меда и яйцето, докато захарта се разтопи. Брашното се смесва с подправките, бакпулвера, содата и солта и постепенно се добавя към маслото и меда. От тестото се оформят няколко топки и се прибират в хладилника за поне час, за да стегне и да е по-лесно за точене.

Сладките се пекат на застлана с хартия за печене тава, в предварително загрята на 180 градуса фурна около 10-15 минути или докато леко се зачервят. Залепват се една за друга със сладкото

Дайте оценка:

Тагове: краве масло сол сладко яйца бяло брашно кафява захар бакпулвер сода джинджифил на прах канела мед

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче