Бадемова торта с джинджифилов крем

Категория: / Десерти
Време за приготвяне:
90 минути
от: Irina Andreeva Jolieна 26.10.2015г.

Продукти

200 г брашно
200 г кафява захар
120 г сурови филирани бадеми
150 г краве масло + малко за намазване на формата
4 яйца (със стайна температура)
1 ч.л. бакпулвер
10 г ванилова захар

за крема:
400 г заквасена сметана
370 г крема сирене
200 г пудра захар
пресен джинджифил, колкото палец

Начин на приготвяне

Разбивате захарта с мекото масло на пухкав крем. Биете с миксера 1-2 минути на ниски обороти. Прибавяте едно след друго яйцата, без да спирате разбиването. Сипвате ваниловата захар. Постепенно добавяте пресятото предварително брашно с бакпулвера. Поставяте бадемите в блендер и мелите на фин прах. Прибавяте ги към останалите продукти и разбърквате добре със силиконова щпатула.

Изсипвате сместа във форма с ринг с диаметър 24 см, на дъното на която има хартия за печене, а стените сте намаслили. Печете в загрята фурна на 180 градуса до готовност. Проверявате с дървена клечка. Извадете и охладете на решетка.

Пригответе крема като разбиете крема сиренето, пудрата захар и заквасената сметана до хомогенна смес, но не прекалявайте. Обелете и настържете джинджифила. Добавете към крема и разбъркайте. Оставете в хладилник да се охлади.

Разрежете блата на две хоризонтално. Поставете долната част на тортена поставка и намажете с половината крем. Отгоре сложете и другата част на блата. Намажете с останалия крем. Може да поръсите с още малко настърган джинджифил.

Коментари