Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Пица с гъби есенен пачи крак

От [email protected] finest@abv.bg
0’ Подготовка
0’ Време за готвене
0 Порции
0 Трудност

за тестото:
около 1 кг брашно
1 суха мая на Йоткер
1 ч.л. сол
2 ч.л. захар
2-3 с.л. олио
1 с.л. оцет
1 кофичка кисело мляко с 1 ч.л. сода бикарбонат в него
1 яйце
200 мл прясно мляко

за плънката:
доматено пюре
пушен бекон
бут
царевица
гъби (есенен пачи крак)
кисели краставички
маслини
лук на кръгчета
топено сирене
кашкавал

Брашното и сухите съставки се разбъркват в голяма тава или купа. Прави се кладенче и се добавят останалите. Замесва се меко тесто, което престоява на стайна температура около 30 минути.

После се разпределя тестото по тавите, като се разточва кора по формата на тавата. Тестото се намазва с доматено пюре, добавят се пушен бекон, бут, царевица, гъби, кисели краставички, маслини, лук на кръгчета, топено сирене.

Пиците се оставят да втасат отново, както са с продуктите, след което се пекат в загрята фурна. Като се запекат, се поръсват с кашкавал и се връщат във фурната. Готови са, когато кашкавалът се разтопи.

Дайте оценка:

Тагове: сол олио лук бекон оцет яйца бяла захар бяло брашно прясно мляко суха мая кисело мляко кисели краставички доматено пюре маслини царевица

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче