Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Зеленчукова супичка с печурки

Лека и вкусна

От
20’ Подготовка
30’ Време за готвене
0 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 1 главa лук
  • 1 морков
  • 1 по-мек домат
  • 250 г гъби печурки
  • 2 картофа
  • шепа фиде
  • 2 кубчета гъбен бульон
  • 2-3 стръка копър и магданоз
  • сол
  • черен пипер на вкус
  • 1 яйце
  • 1 с.л. кисело мляко
  • 1 с.л. брашно
  • 2-3 с.л. олио
  • сок от лимон
  • оцет

Начин на приготвяне:

  1. Слагат се около 2-3 литра вода да заврят, като се добавят кубчетата бульон.
  2. През това време се нарязват на ситно лукът, морковът и доматът - на кубчета.
  3. Добавят се нарязаните гъби и нарязаните на малки кубчета картофи. Прибавят се черният пипер, сол на вкус (ако е необходимо) и олиото.
  4. Когато картофът и морковът омекнат, се добавя и фидето. Оставя се да поври 30-35 минути.
  5. След това се изчаква да поизстине малко и се приготвя топла застройка от разбито с оцет и лимонов сок яйце, киселото мляко и брашното, като разреждаме по малко със супата.
  6. Поръсва се с накълцания пресен магданоз и копър.
  7. Супата се сервира топла, гарнирана с люти чушки.

Дайте оценка:

Тагове: сол черен пипер олио лук домати моркови пресен магданоз пресен копър бульон оцет лимон картофи яйца бяло брашно кисело мляко гъби

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче