Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Мармалад от диня и грозде

От menyanthe menyanthe
0’ Подготовка
0’ Време за готвене
0 Порции
0 Трудност

2 кг диня
2 кг грозде
1 кг захар
1 ч.л. лимонова киселина

Динята се нарязва на дребно и се изчиства от семките. Смесва се със захарта и се оставя да престои. През това време в една тава се нареждат измитите зърна грозде. Добавя се и вода. Тавата се слага във фурната, на около 200-250 градуса за около 15 минути. След това всичко се смесва (динята, гроздето и захарта, без лимоновата киселина) и се пасира с блендер.

Течността се излива в тенджера и се вари, докато започне да остава пътечка на повърхността при бъркането с дървена лъжица. Приблизително време на варене - около 2 часа и половина. Накрая се добавя и лимоновата киселина и се разбърква.

Готовият мармалад се сипва в буркани, които се обръщат надолу, за да може да се запечатат.

Дайте оценка:

Тагове: бяла захар лимонена киселина диня грозде

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче