Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

С дъх на смокини

От [email protected] deniushka@abv.bg
0’ Подготовка
0’ Време за готвене
0 Порции
0 Трудност

3 / 4 пресни смокини
400 г сладко от смокини
2 желатина
200 г черен шоколад
200 г млечен шоколад
125 г краве масло
400 г течна смената
готови блатове

Смокините дават плодове през края на лятото и началото на есента. След доста експерименти с тях разбрах, че най-много си подхождат с шоколад !!! Та кое не си подхожда с шоколад ? :)

Желатинът се добавя в течен вид към сладкото от смокини. През това време загрейте сметаната до кипване и я махнете от котлона. Добавят се начупеният шоколад и маслото и се бърка докато се получи крем. Използва се ринг за торта , слага се първият блат и се изсипва половината от шоколадовия крем, след това се слага втори блат и се сипва сладкото от смокини, и накрая се слага третият блат и се залива с останалия шоколадов крем.

Накрая се украсява с пресни смокини и шоколад.

Дайте оценка:

Тагове: краве масло смокини сладкарска сметана млечен шоколад желатин

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче