Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Пълнени червени чушки по градинарски

От
0’ Подготовка
0’ Време за готвене
0 Порции
0 Трудност

ч1 кг червени чушки
200 г микс зеленчуци с царевица и грах
250 г телешка кайма
1 глава лук
150 г ориз
1 морков
1 домат
кимион и черен пипер на вкус
1 ч.л червен пипер
2 ч.ч. прясно мляко
7 с.л. брашно
3 жълтъка
щипка чубрица
2-3 стъка пресен магданоз
сол на вкус
200 г кисело мляко
олио за запръжка

Лукът се запържва в олиото, след което се добавят настърганият морков, наситненият домат и каймата. След като се запържат добре се добавят миксът зеленчуци, оризът и подправките - чубрицата, черният пипер и нарязаният на ситно магданоз. Добавят се около 700 мл вода, за да може оризът да набъбне. След като водата от сместа се редуцира и оризът вече е полусварен, сместа се сваля от огъня и с нея се пълнят всички чушки. За да запушим чушките използваме капачето им или кръгче картоф.

Когато вече сме готови с всички чушки, намазняваме подходяща тава, нареждаме чушките в нея и добавяме вода, да ги покрие поне до половината. Печем в предварително загрята фурна. След като водата от чушките заври я преливаме в друг съд и оставяме чушките да се пекат още малко до кафеникава коричка.

Отделно разбиваме 3 жълтъка, добавяме прясното и киселото мляко. В малка тенджерка слагаме олио и след като се сгорещи запържваме брашното. След това изсипваме бульона от чушките, разбъркваме докато се сгъсти леко и добавяме на тънка струйка сместа от жълтъците и млякото. Продължаваме да бъркаме докато сосът се сгъсти изцяло, след което го поръсваме с нарязан магданоз и подправяме на вкус. При сервиране чушките се поднасят поляти със соса.

Дайте оценка:

Тагове: червен пипер чубрица олио лук домати моркови телешка кайма пресен магданоз червени чушки прясно мляко кисело мляко ориз кимион царевица брашно

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче