Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Пресен шарен боб и ечемик

От Antoniya Vasileva Karova Antoniya Vasileva Karova
0’ Подготовка
0’ Време за готвене
0 Порции
0 Трудност

200 гр изчистен пресен боб
150 гр олющен ечемик
1/2 глава лук
1 морков
стрък целина
3 супени лъжици зехтин
сол
черен пипер
щипка джоджен и чубрица
1 чаена лъжичка червен пипер
щипка къри (по желание)

Изчистете зърната от шушулките и изплакнете добре. Блендирайте моркова и лука с 200 мл вода. В тенджера сложете боба, блендираната смес, целия стрък целина и вода и оставете да къкри на слаб огън за около 20 минути. Преценете нивото на готвене и добавете ечемика и червения пипер. Оставете да заври и намалете огъня.
Гответе за около още 50 минути (опитайте, за да проверите дали е сготвено).

Извадете целината, добавете сол, черен пипер, джоджен, чубрица и къри. Сервирайте със струйка студено пресован зехтин. Може да оставите лука цял и да го извадите заедно с целината.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин къри чубрица лук моркови целина джоджен боб

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче