Сладкиш с круши и бял шоколад

Категория: / Десерти
Време за приготвяне:
90 минути
Аватарот: Irina Andreeva Jolieна 13.09.2015г.

Продукти

4 големи добре узрели круши
175 гр ситна кристална захар
200 гр меко масло
225 гр брашно
3 яйца
150 гр бял шоколад
1 и 1/2 ч.л. бакпулвер
1 капсула есенция ром
щипка сол
пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне

В голяма купа разбийте мекото масло и захарта на пухкав крем. Постепенно, без да спирате миксера, добавете на части разбитите предварително яйца. Сипете есенцията. Пресейте брашното с бакпулвера и солта. Добавяйте и тях на интервали.

Измийте и почистете крушите от семките и дръжките. Нарежете ги на малки парчета. Начупете шоколада. Сипете ги в купата с кексовото тесто. Разбъркайте внимателно с лопатка, докато се смесят добре.

Покрийте дъното на форма с ринг (диаметър 26 см) с хартия за печене. Намаслете нея и стените. Изсипете сместа и загладете. Печете в загрята фурна на 180-190 градуса 30 мин. След това покрийте формата с алуминиево фолио и печете още 25-30 мин., докато сладкишът стане плътен
в средата. Оставете съвсем леко да се охлади и отстранете от формата. Поръсете с пудра захар. Сервирайте още топъл с топка сладолед по желание.

Коментари