225 гр разтопено краве масло
225 гр брашно с набухвател
5 гр бакпулвер
200 гр захар
4 яйца
150 гр орехови ядки, смлени
300 гр конфитюр от дюли
1 прясна дюля
около 26 готови целувки, среден размер
2 с.л. захар
Разбийте на гладка смес кравето масло, брашното, бакпулвера,
Изсипете половината от готовата смес. Разпределете целувките по цялата повърхност. Изсипете конфитюра в паничка и го разбъркайте добре, за да не стои на бучки. Разлейте го върху целувките. Отгоре разпределете останалата орехова смес. Загладете добре, за да се покрие хубаво горната част.
Измийте дюлята и я настържете на едро ренде. Не я режете предварително, за да ви е по удобна да я държите, за да не се порежете на рендето, тъй като е твърд плод. Поръсете я равномерно по целия сладкиш и поръсете с двете лъжици захар.
Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около един час.
След първите 30 мин. от печенето покрийте формата с фолио за печене, за да не загори отгоре сладкишът. Целувките при печене ще излязат почти на повърхността, което не бива да ви притеснява. Те са много леки и това е естествен процес. След готовност извадете сладкиша от фурната и го оставете да изстине напълно, преди да го отстраните от формата.
Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter
Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност