Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Мини тарти с круша и зелено сирене

От Irina Andreeva Jolie Irina Andreeva Jolie
0’ Подготовка
0’ Време за готвене
0 Порции
0 Трудност

3 средно големи, стегнати круши
100 гр зелено сирене от Черни Вит
300 гр размразени бутер тесто
100 гр орехови ядки
сокът от един лимон
1 с.л. бренди (по желание)
1 жълтък



Обелете крушите с белачка, без да отстранявате дръжките. Разполовете ги и издълбайте семките. С малка лъжичка издълбайте част от вътрешността и я запазете. Намажете крушите отвън и отвътре с лимонов сок. Наредете ги на разстояние в плитка тава с хартия за печене с издълбаната част надолу.

Изрежете от бутер тестото шест правоъгълника и ги наложете върху крушите плътно. С остър нож изрежете излишното тесто, като оставите изрязано листенце до дръжката. На тези круши, който нямат дръжки, изрежете тестото така, че то да имитира дръжка. Направете малки дупчици по тестото на всяка круша и я намажете с разбит жълтък. Печете в загрята фурна на 200 градуса за около 15-18 мин. до златисто.

Докато се пекат, пригответе плънката. Натрошете на ситно зеленото сирене. Нарежете на дребно вътрешността на крушите, която отстранихте и я добавете към сиренето. Накълцайте орехите и добавете половината от тях. Пожелание сипете 1 с.л. бренди или друг ароматен алкохол. Разбъркайте добре всичко.

Извадете крушите и охладете за кратко. С помощта на шпатула ги извадете от тавата. Подредете ги в чиния с издълбаната част нагоре. Напълнете ги с плънката и поръсете с останалите орехови ядки и сервирайте.

Дайте оценка:

Тагове: круша лимон яйца сирене орехи бутер тесто

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче