Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Разядка с тиквички

От Албена Василева Албена Василева
0’ Подготовка
0’ Време за готвене
0 Порции
0 Трудност

1-2 по-малки тиквички
3/4 кофичка кисело мляко, по-гъсто
1-2 супени лъжици майонеза
1-2 скилидки чесън копър

Нарежете тиквиките на колелца. Много красиво става, ако ползвате от този сорт с тъмната кора. Сложете ги в тенджера с вряща вода, предварително подсолена. Варите 5-6 минути. Не трябва да се сваряват, а да останат леко твърди.

Отцедете ги в гевгир и директно в него ги намачкайте, така може да се отцеди още течност. Най-удобно е, ако имате онзи уред за мачкане на картофи с дупките. Става и с вилица, но е по-трудоемко. Аз ги пускам за кратко в блендер, на слаба скорост, целта е да останат на малки парченца.

Прехвърлете ги в дълбока купа, прибавете киселото мляко, майонезата, счуканият чесън и копъра. Добавете сол на вкус.

Дайте оценка:

Тагове: чесън пресен копър тиквички кисело мляко майонеза

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче