2 с.л. пудра захар
2 с.л. галета за поръсване
ванилия
1 ч.ч. брашно
1 яйце и един белтък за намазване
кристална захар за поръсване
2 сини сливи
3 праскови
За гланциране:
1 с.л. мед
1 с.л. вода
В купа сипваме брашното, добавя се мекото масло, пудрата захар, ванилията и цялото яйце. Бъркаме с едната ръка да стане на трохи, добавя се брашното и се замесва тесто да не лепне. Завива се в прозрачно фолио и оставяме в хладилника за 20-30 минути.
През това време се измиват и нарязват плодовете на тънки резени, но плодовете да не са презрели. Върху хартия за печене се поръсва брашно и се разточва тестото. С чиния се отбелязва кръг, като се притиска или леко се очертава с нож. Поръсваме кръга с галета, за да поеме течността, прехвърляме в плоска тава.
Нареждат се плодовете като леко се застъпват. Краищата на тестото се прибират навътре, намазва се с разбит белтък и се поръсват плодовете и ръбчето със захар. Печем в загрята фурна 180 С до златисто 20-25 минути. Изважда се и намазваме с 1 с.л. мед, разтворен с 1 с.л. вода, стените и плодовете за блясък. Поднасяме сладкиша охладен.
Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter
Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност