Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация
32 бисквити Орео
110 гр масло
200 гр млечен шоколад
100 гр черен шоколад
200 мл течна сметана
300 гр ягоди

Бисквитите (цели или начупени) се слагат в блендер, при което се получава прилична на пръст, трошлива смес. След това върху нея изсипваме разтопеното масло и разбъркваме до получаване на еднородна смес. Изсипваме сместа в неголяма тавичка, по възможност 12х36 см, и я разстиламе по дъното на съда, като задебеляваме по стените. С това блатът е готов и го оставяме да се охлади, докато приготвим муса.

Затопляме сметаната на котлон и я сваляме от него точно преди да кипне. Заливаме с нея двата вида шоколад, които предварително сме начупили в широка купа. Разбъркваме, докато шоколадът не се стопи и не получим еднородна кремообразна смес.

Изсипваме муса върху охладения блат и го разстиламе равномерно. Украсяваме с ягодите, като се стараем да покрием, колкото се може повече от тарта. Оставяме да се охлади.

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче