110 гр масло
200 гр млечен шоколад
100 гр черен шоколад
200 мл течна сметана
300 гр ягоди
Бисквитите (цели или начупени) се слагат в блендер, при което се получава прилична на пръст, трошлива смес. След това върху нея изсипваме разтопеното масло и разбъркваме до получаване на еднородна смес. Изсипваме сместа в неголяма тавичка, по възможност 12х36 см, и я разстиламе по дъното на съда, като задебеляваме по стените. С това блатът е готов и го оставяме да се охлади, докато приготвим муса.
Затопляме сметаната на котлон и я сваляме от него точно преди да кипне. Заливаме с нея двата вида шоколад, които предварително сме начупили в широка купа. Разбъркваме, докато шоколадът не се стопи и не получим еднородна кремообразна смес.
Изсипваме муса върху охладения блат и го разстиламе равномерно. Украсяваме с ягодите, като се стараем да покрием, колкото се може повече от тарта. Оставяме да се охлади.
Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter
Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност