Малинова торта

Категория: / Десерти / Парти
Време за приготвяне:
60 минути
от: Teodora Nachevaна 05.08.2015г.

Продукти

1 консерва кондензирано мляко, сладко
2 пакета бисквити
250 гр пудра захар
300 гр маскарпоне
450 гр заквасена сметана
2 пакетчета желатин
600 гр малини

Начин на приготвяне

Кондензираното мляко се изсипва при натрошените бисквити. Разбърква се и се оформя като блат в тавичка за торта с размер 24 см, на дъното на която е поставена хартия за печене. Оставя се в хладилника да се охлади.

В голяма купа се изсипват маскарпонето и заквасената сметана, добавя се пудра захар на вкус. Разбърква се едното пакечте желатин и се поставя при крема.

Малините се поставят в купа и се добавя останалата пудра захар. Разбъркват се добре, полученият сироп се прецежда през цедка, за да няма семки. Разбива се и другото пакетче желатин и се поставя при малините. Малините се прибавят при крема. Цялата смес се изсипва при блата и се поставя в хладилник за 5-6 часа.

Коментари