Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация
кайсии - 400 г
бутер тесто - 1 кора
захар - 200 г
масло - 30 г
лимонов сок - 30 мл
канела за поръсване

Захарта се карамелизира в съд на котлона и се разбърква внимателно с масло и лимонов сок. Нарязаните кайсии се подреждат върху карамела. Изрязва се кръгла кора от бутер тесто и се слага така, че да покрие кайсиите. Сладкишът се пече 15 минути в загрята на 200 градуса фурна.

Кръглата тестена кора може да се изпече върху намаслена тавичка и след това да се сложи върху кайсиите.

Сладкишът се обръща върху подходящ поднос и по желание се поръсва с канела.

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче