бутер тесто - 1 кора
захар - 200 г
масло - 30 г
лимонов сок - 30 мл
канела за поръсване
Захарта се карамелизира в съд на котлона и се разбърква внимателно с масло и лимонов сок. Нарязаните кайсии се подреждат върху карамела. Изрязва се кръгла кора от бутер тесто и се слага така, че да покрие кайсиите. Сладкишът се пече 15 минути в загрята на 200 градуса фурна.
Кръглата тестена кора може да се изпече върху намаслена тавичка и след това да се сложи върху кайсиите.
Сладкишът се обръща върху подходящ поднос и по желание се поръсва с канела.
Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter
Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност