Лесен сладкиш с кайсии

Категория: / Десерти / Парти
Време за приготвяне:
60 минути
от: Татяна Ковачевана 27.07.2015г.

Продукти

кайсии - 400 г
бутер тесто - 1 кора
захар - 200 г
масло - 30 г
лимонов сок - 30 мл
канела за поръсване

Начин на приготвяне

Захарта се карамелизира в съд на котлона и се разбърква внимателно с масло и лимонов сок. Нарязаните кайсии се подреждат върху карамела. Изрязва се кръгла кора от бутер тесто и се слага така, че да покрие кайсиите. Сладкишът се пече 15 минути в загрята на 200 градуса фурна.

Кръглата тестена кора може да се изпече върху намаслена тавичка и след това да се сложи върху кайсиите.

Сладкишът се обръща върху подходящ поднос и по желание се поръсва с канела.

Коментари