Чийзкейк с ягоди и екзотични плодове

Категория: / Десерти / Парти
Време за приготвяне:
120 минути
Аватарот: Irina Andreeva Jolieна 15.07.2015г.

Продукти

2 пакета чаени бисквити с аромат на лимон
150 г предварително запечени орехови ядки
125 г меко масло
600 г крем сирене
150 г пудра захар
2 капсули ванилов екстракт
300 мл пълномаслена сметана
300 гр ягодов конфитюр
пресни ягоди
сливи
карамбола
физалис
листа прясна мента

 

Начин на приготвяне

Сложете в блендер бисквитите и ядките. Смелете ги на парченца, прибавете маслото и смелете още малко, за да получите маслени трохи. Постелете дъното и стените на тортена форма с отварящи се стени с хартия за печене и сипете маслените трохи. С пръсти оформете сместа на блат като притискате добре, за да слепнат. Направете висок борд, който да послужи като ограничител на пълнежа. Запечете за кратко, докато покафенеят върховете на бисквитения блат и оставете да се охлади напълно.

Сложете крем сиренето, пудрата захар и ваниловият екстракт в купа, разбийте ги с миксер, докато се получи гладка смес. Добавете сметаната и продължете да разбивате до хомогенна смес. Нарежете на парченца няколко ягоди и една-две от сливите. Добавете ги към крема. Разбъркайте ги внимателно с шпатула. Нанесете крема върху бисквитената основа и заравнете добре. Оставете да се охлади и да стегне за няколко часа.

Разбъркайте в купичка ягодовия конфитюр и залейте чийзкрема. Разпределете равномерно с лъжица. Нарежете карамболата на тънки резени, разполовете ягодите като не отстранявате зеленината им, сливите нарежете на полумесеци, а физалисите покажете от шушулките като ги дръпнете нагоре, без да ги късате от плода. Декорирайте с плодовете. Намажете ягодите с малко конфитюр за блясък. Украсете с листенца мента.

Коментари