Бейкуел кейк с праскови и боровинки

Категория: / Десерти
Време за приготвяне:
50 минути
от: Irina Andreeva Jolieна 15.07.2015г.

Продукти

боровинките - 150 г
мeко масло - 200 г
брашно - 140 г
кафява захар - 200 г
яйца - 3 бр.
бакпулвер -10 г
смлени бадеми - 75 г
ванилова есенция - 1 капсула
филирани бадеми - 2 с.л.
праскови големи - 2 бр.
къпини - 150 г + 1 с.л.

Начин на приготвяне

Включете фурната на 180 градуса. Намаслете и покрийте с хартия за печене средно голяма правоъгълна тавичка.

Разбийте маслото и захарта на пухкав крем. Добавете яйцата едно по едно, като след всяко разбивате добре. Сипете брашното, бакпулвера, ваниловата есенция и смлените бадеми. Разбъркайте добре с шпатула. Добавете боровинките и разбъркайте внимателно. Изсипете сместа в тавичката. Нарежете прасковите на полумесеци и ги наредете на три реда през малко растояние между тях. Посипете филираните бадеми отгоре. Печете за около 30-40 мин. Проверете готовността с дървена клечка. Малко преди да извадите сладкиша посипете останалите боровинки. Оставете да се охлади в тавата.

Коментари