хляб чабата или препечени филийки - около 200 г
пресни чушки различен цвят - 2 бр.
червен лук - 1 глава
чесън - 2-3 скилидки
пресни листа босилек - 1 шепа
зехтин
винен оцет
сол
Накъсайте чабатата на малки късчета или нарежете препечените филийки на парчета. Сипете ги в голяма чиния.
Нарежете в купа доматите на кубчета, червения лук и чушките на полумесеци. Смачкайте обелените скилидки чесън и ги прибавете при останалите зеленчуци. Овкусете със сол,оцет и зехтин. Разбъркайте внимателно.
Разпределете върху хрупкавия хляб и полейте със сока,който се е отделил в купата. Поръсете с листата пресен босилек и сервирайте с добре охладен аперитив.
Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter
Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност