Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Торта с кайсии, невен и сок от моркови

Подходяща за специален повод

От Станислава Белоева Станислава Белоева
2’ Подготовка
0’ Време за готвене
0 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 700 г цедено кисело мляко
  • 700 г сок от моркови
  • 5 с.л. мед
  • 2 с.л. пчелен прашец
  • 3 пак. желатин
  • 2 готови блата за торта
  • 15 бр. кайсии
  • 150 г кайсиев ликьор (лимонов)
  • 100 мл запарка от невен
  • цветове невен
  • шепа касис

Начин на приготвяне:

  1. В тортена форма се поставя блат на дъното, напоява се с част от ликьора и чая от невен. Нареждат се плътно кайсии наполовинки отгоре и се залива с 400 мл сок от моркови с един разтворен желатин. Слага се във фризер за 30 минути да се стегне.
  2. След това се налага вторият блат, напоява се с останалия ликьор и чая от невен. Отгоре изсипваме добре разбитата смес от млякото, 2 желатина, разтворени в останалият сок от моркови, меда и прашеца.
  3. Украсяваме с невен и касис и връщаме тортата във фризера да се стегне поне за час.

Дайте оценка:

Тагове: моркови цедено кисело мляко готови блатове за торта мед желатин кайсии кайсиев ликьор пчелен прашец невен касис

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче