Торта с кайсии, невен и сок от моркови

Категория: / Десерти / Парти
Време за приготвяне:
120 минути
Аватарот: Станислава Белоевана 09.07.2015г.

Продукти

700 гр цедено кисело мляко
700 гр сок от моркови
кайсии
банан
5 с.л. мед
2 с.л. пчелен прашец
3 пак. желатин
2 готови блата за торта
15 бр. кайсии
150 гр кайсиев ликьор (лимонов)
100 мл запарка от невен
цветове невен
шепа касис



Начин на приготвяне

В тортена форма се поставя блат на дъното, напоява се с част от ликьора и чая от невен. Нареждат се плътно кайсии на половинки отгоре и се залива с 400 мл сок от моркови с един разтворен желатин. Слага се във фризер за 30 минути да се стегне.

След това се налага вторият блат, напоява се с останалия ликьор и чая от невен. Отгоре изсипваме добре разбитата смес от млякото, 2 желатина, разтворени в останалият сок от моркови, меда и прашеца.

Украсяваме с невен и касис и връщаме тортата във фризера да се стегне поне за час.

Коментари