Свинско контра филе с орехова коричка и два вида гъби

Категория: / С месо / Свинско
Време за приготвяне:
60 минути
от: Marina Golevaна 09.07.2015г.

Продукти

Продукти за 4 порции:

500 г свинско контра филе
200 г гъби печурки
20 г сухи манатарки
200 г смлени орехи
3 бр. лук (кромид)
8 бр. скилидки чесън
1 бр. яйце (за намазване)
200 мл бяло вино
200 мл гъбен бульон
мащерка
риган
черен и червен пипер
зехтин

Начин на приготвяне

В загрят тиган с малко зехтин запечатайте свинското контра филе. Овкусете със сол, черен пипер, мащерка и риган. Нарежете печурките и ги бланширайте с малко бяло вино. Овкусете ги със сол, червен пипер и черен пипер.

Накиснете манатарките в топла вода. Нарежете лука на четвъртинки. В йена глас тенджера сложете запечатаното свинско контра филе, нарязания лук, скилидките чесън, бланшираните печурки и манатарки. Залейте ги с бялото вино и гъбен бульон. Овкусете всичко отново с малко мащерка и риган. Печете 2 ч. на 160 градуса.

След края на термичната обработка изкарайте свинското контра филе от йена глас тенджерата. Изчакайте да изстине малко и намажете цялата повърхност на филето с едно яйце. На хартия за печене разстелете счуканите орехи. Оваляйте филето от всички страни. Запечете за 10 минути на 200 градуса за получаване на ореховата коричка. Поднесете порция от контра филето с гъбите и чаша червено вино.

Коментари