Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Печурки върху канапе от пухкави картофи

Страхотни на вкус

От magecreations magecreations
0’ Подготовка
0’ Време за готвене
4 Порции
0 Трудност

Необходими продукти:

  • 200 г картофи
  • 300 г малки печурки
  • 100 мл прясно мляко
  • 30 г краве масло
  • 2 белтъка
  • 50 мл бяло вино
  • 1 бр. червена чушка за украса
  • 1 стрък зелен лук за украса
  • зехтин
  • естрагон
  • сух чесън
  • червен пипер
  • пипер меланж

Начин на приготвяне:

  1. Обелете и сварете картофите. Отцедете ги от водата и ги намачкайте, като постепенно прибавяте прясното мляко и маслото. Овкусете със сол, пипер меланж и естрагон.
  2. В купа разбийте белтъците на сняг. Постепенно добавяйте от готовите белтъци към картофите.
  3. В тава поставете хартия за печене. С помощта на ринг оформете канапетата с дебелина 3 см. Печете в загрята фурна на 200 градуса до почервеняване.
  4. През това време пригответе гъбките.
  5. Измийте ги и ги почистете. Запържете целите гъби в загрят тиган със зехтин и малко масло.
  6. След като са готови добавете бялото вино и червения пипер. Подправете ги със сол и пипер меланж. Готовите канапета се поднасят с пържените гъбки.
  7. Гарнирайте с червена чушка и зелен лук.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин бяло вино краве масло чесън червен пипер картофи яйца червени чушки естрагон прясно мляко зелен лук пипер меланж печурки

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче