Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация
400 гр бяло брашно + 50 гр за доомесване
150 мл прясно мляко
50 мл вода
3 яйца
3 с.л. свинска мас
80 гр краве масло
1/2 пакетче суха мая
1 с.л. захар
10 гр. сушени домати
3 глави стар лук
риган
черен пипер
сол

За приготвяне на тестото първо разтворете маята в половината прясно мляко (като предварително затоплете млякото до около 40 градуса). Прибавете 1/2 ч.ч. брашно и захарта. Разбъркайте добре, да се получи гъста каша. Оставете да втаса.

Прибавете готовата смес към останалите продукти - брашно, вода, останалото прясно мляко, яйцата, риган, омекналото краве масло и свинска мас. Започнете да месите. Тестото трябва да стане еластично и меко. Оставете го да втаса (да удвои размера си двойно).

През това време пригответе плънката. Нарежете на лунички лука и на ивици сушените домати. В загрят тиган със зехтин запържете лука до златисто. Прибавете сушените домати. Овкусете със сол, черен пипер и щипка риган.

Разточете тестото на тънко. Разпределете равномерно плънката отгоре. Завийте на руло. Нарежете питките и подредете в тава покрита с хартия за печене. Намажете ги с яйце отгоре и оставете да втасат отново. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 20 минути.

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче