Кашкавалени топчета със сушени кайсии и кедрови ядки

Категория: / Парти / Предястия
Време за приготвяне:
30 минути
от: Marina Golevaна 09.07.2015г.

Продукти

За 16 бр.

250 г кашкавал
50 г сушени кайсии
30 г кедрови ядки
1/2 връзка магданоз

Начин на приготвяне

Почистете и нарежете на ситно магданоза. Натрошете кедровите ядки и смесете заедно с нарязания магданоз. Нарежете сушените кайсии на четири. Настържете кашкавала и го разпределете върху хартия за печене. Сложете в предварително загрята фурна на 200 градуса за около две минути ( до момента, в който кашкавалът започне да се разтапя).

Изкарайте кашкавала от фурната и започнете оформянето на топчетата. Нарежете разтопения кашкавал на правоъгълници. Поставете в средата на всеки правоъгълник една част от сушената кайсия. Всяко парче се оформя на топче между дланите на ръцете. Готовите топчета оваляйте в сместа от кедрови ядки и магданоз.

Добър апетит!!!

Коментари