Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация
1/2 пакетче мая
1 ч. л. сол 
1 ч. л. захар
200 мл вода
брашно
400 г телешко (свинско, пилешко) месо
1 домат
2-3 кисели краставички
пържени картофки
2 с. л. кисело мляко
1 с. л. картофено пюре
10 г (пакетче) чесън на прах
1 ч. л. кимион
2 с. л. пържен лук

Месото се накълцва на ситно. Пече се с малко мазнина на фурна или плоска скара. Желателно е да се разбърква от време на време.

Тестото се замесва като към брашното се прибавят солта, захарта, маята и водата. От него се оформят топки, големи колкото яйце. Разточват се на много тънко. Пекат се на сач, а може и в тиган, но с малко мазнина. След като са изпечени се покриват, за да омекнат.

Във всяка питка се слага сос, предварително направен така: смесва се майонезата,киселото мляко, картофеното пюре, добавя се кимионът и чесънът.

Разбърква се добре с телена бъркалка. След това се добавя месото, пържените картофи, пържения лук, нарязаните доматки, краставичките, нарязани на ситно.

Дюнерът се завива, така че долната страна на питката да се прегъва навътре, за да не потече сос. След това се навива точно както палачинките. По желание може да се добави прясно накълцано зеле или скълцана марулка.

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче