Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация
За 4 броя вретено:
2 бр. пилешки гърди (пеперуда)
150 г бекон, нарязан на слайсове
сушени домати
кисели краставички
50 г кашкавал (или пушено сирене)
100 г гъби
30 г масло
черен пипер
сол
зехтин

1 кг. картофи
1/2 ч.л. черен пипер
сушен розмарин
черен пипер
сол
зехтин

Загрейте фурната на 200 градуса. Разрежете пеперудите през средата и отстранете свързващия хрущял. Фино разрежете всяка една от гърдите през средата, но не докрай, така че да се уголеми площта им.

Покрийте ги с прозрачно фолио, поставете ги върху дъска, отдолу с кърпа, за да стои стабилно, и ги начукайте, за да ги изравните като дебелина. Посолете и поръсете с черен пипер.

Измийте, нарежете и задушете гъбите с малко масло, до готовност. Охладете ги. Нарежете сушените домати, краставичките и кашкавала. Поставете три резена бекон на дъската и разположете напречно пилешкото филе, така че да легне върху бекона.

На дългата страна на пилешкото месо подредете сушени доматки, нарязани кисели краставички, малко задушени гъби и отгоре кашкавал. Завийте на руло, заедно с бекона и внимателно прехвърлете в тава, със завитата част надолу. Ако е необходимо, можете да ги укрепите с клечка за зъби.

По същия начин оформете и другите 3 рула. По желание може две от рулата да направите и без бекон. Полейте със струйка зехтин. Обелете и нарежете картофите на парчета.
Сложете ги в купа и ги объркайте с малко зехтин, черен пипер, сол, розмарин и червен пипер. Разпределете ги около рулата в тавата и я пъхнете във фурната.

Готови са след около 20-25 минути, когато рулата добият златист загар, а картофките са готови. Нарежете рулата, леко под ъгъл, на филийки и поднесете. Подхожда им бяло вино Траминер.

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче