Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация
половин суха франзела (сухари)
бучка масло, колкото кибритена кутийка
1 стрък праз
2 вурста (кренвирши)
200 г аспержи (тиквички)
връзка мента
6 яйца
150 г кашкавал (чедър)
150 г кварк (цедено кисело мляко)
1 люта чушка
сол
черен пипер


Задушаваме на тиган под капак за 5 минути праза на пръчици в масло, наситнените мента и люта чушка, парченца кренвирши и аспержи.

В подмазана тава нареждаме на дъното франзелата, нарязана на филийки. Отгоре изсипваме задушената смес, заливаме с разбитите яйца. Покриваме с кашкавала на тънки филийки и с 3-4 лъжици цедено кисело мляко.

Печем на фурна, загрята на 160 градуса, 20 минути до златист загар.

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче