800 г кайма
2 средно големи картофа
80 г кашкавал
40 г топено сирене
4 яйца
Подправки за каймата:
сол
червен пипер
черен пипер
лук
чубрица
За гарнитурата
3 домата
1 краставица
пресен лук от градината
Омесва се кайма за кюфтета. Намазвате купичките с олио, разстилате каймата отдолу и по стените.Нареждате картофки на лентички, леко осолени и омазнени с олио. Може сурови но може и леко позапържени. Слага се малко топено сирене и кашкавал и се пече във фурната.
Когато се зачервят, се слага по 1 яйце, сол и черен пипер. Яйцето може да се доизпече и на изключена фурна. Пекът се на най-долно положение на фурната за около 40 минути.
Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter
Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност