Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация
череши - 300 г
брашно - 200 г
кристална бяла захар - 200 г
сурови филирани бадеми - 120 г
краве масло - 150 г + малко за намазване на формата
4 яйца
1 ч.л. бакпулвер
пудра захар за поръсване

Разбивате захарта с мекото масло на пухкав крем. Биете 1-2 минути на ниски обороти.Прибавяте едно след друго яйцата със стайна температура без да спирате разбиването.

Постепенно добавяте пресятото предварително брашно с бакпулвера. Поставяте бадемите в блендер и мелите на фин прах. Прибавяте ги към останалите продукти и разбърквате добре вече със силиконова шпатула. Изсипвате сместа във форма с ринг с диаметър 24 см.,на която на дъното сте сложили хартия за печене, а стените сте намаслили. Отгоре редите изчистените от костилките и дръжките череши и леко притискате.

Печете в загрята на 180 градуса фурна на средното ниво на фурната за около 45 минути. След около 30 минути от печенето покрийте с алуминиево фолио, за да не загори.

Изстиналият вече сладкиш поръсвате с пудра захар.

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче