5 с. л. зехтин
5 с. л. бял пелин (вино)
10 стръка мащерка
1 връзка магданоз
1 връзка джоджен
шепа рукола
шепа киселец/спанак
1 с.л. самардала (домашно изсушена и стрита)
1 ч.л. пипер меланж
Свинското се нарязва на тънки парчета с дебелина около 1 сантиметър.
Билките се блендират с пелина и зехтина. Мариноваме парченцата месо с готовата смес - колкото по дълго, толкова по добре (оптимално 3-4 часа).
Изпичаме на силна скара по 3-4 мин от всяка страна. Оставяме месото да почине под капак 10 минути преди сервиране.
Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter
Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност