Прясно мляко - 1 л
Яйца - 6 бр.
Захар - 200 г
Ябълки - 2 бр.
Лимонена кора - от 1/2 лимон
Ванилия - 1 бр.
Ако е останал козунак от Великден, с него може да се направи вкусен сладкиш.
1. Яйцата и 100 г захар се разбиват с миксер до побеляване. Добавят се прясното мляко и ванилията.
2. Козунакът се нарязва и се разбърква с настъргани ябълки, лимонена кора и яйчена смес. Пълнят се огнеупорни формички, основата на които е покрита с карамелизирана захар.
3. Крем карамелът се пече на водна баня при 170 градуса за 40 минути. След охлаждане се обръща върху поднос и може допълнително да се украси с карамелизирана захар.
Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter
Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност