Ръжен хляб

Категория: / Тестени
Време за приготвяне:
180 минути
от: Emil Savchevна 29.01.2015г.

Продукти

200 гр. бяло брашно
120 гр. пълнозърнесто брашно
100 гр. ръжено брашно
270 мл. топла вода
3 чаени лъжици или 1 и 1/3 пакетче суха мая (заради тъмните брашна тестото е малко по тежко и затова се слага малко повече мая)
1 и 1/2 чаена лъж. сол
3 супени лъж. какао - натурално
1 чаена лъж. кимион на зърна
1 и 1/2 супени лъж олио
3 супени лъж. меласа

Начин на приготвяне

Омесих в машината за хляб. Прибавят се течните и после сухите съставки. С лъжицата, която сипвате олио, сипете и меласата, отделя се много чисто от мазната лъжица! Омесваме тестото и поставяме в купа да втаса, след час е готово. Втасалото тесто премесвам леко, оформям и поставям в тава за повторно втасване. Печем в загрята футна на 200 гр. за 25- 30 мин. Препоръчвам да се сложи във фурната малък съд с гореща вода по време на печенето. Да ви е сладко!!!

Коментари