Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация
400 г микс от зелени салати (радичио, фризе, романо и корн) 
200 г пилешки гърди 
200 г чери домати
лимонов сок
черен пипер
сол на вкус

За млечния сос:
200 г кисело мляко
1/2 връзка пресен чесън
зехтин
сокът на полoвин лимон
сол на вкус

Нарежете пилешките гърди на дълги по 2-3 см ивици. Овкусете ги със сол, черен пипер и малко зехтин. Гриловайте ги от двете страни на скара или грил тиган. Оставете да се охладят. Накъсайте всички видове зелена салата на едро (ако не сте я купили накъсана). Разпределете в чинии. Нарежете чери доматите на половинки.

Пригответе соса, като разбиете добре киселото мляко и добавите към него нарязания на много ситно пресен чесън, сол на вкус, малко зехтин и лимоновия сок. Разбъркайте. Добавете към салатата пилешкото месо. Полейте със соса и изстискайте останалия лимонов сок навсякъде по салатата и още зехтин по желание.

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче