Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Свински врат на фурна с вино и зеленчуци

От Станислава Белоева Станислава Белоева

3 вратни пържоли
3 с.л. зехтин
1 ч.л. морска сол
пипер меланж
1 ч.л. суха чубрица
2 глави лук
1 глава чесън
2 моркова
1 клонка розмарин
200 г бяло вино
250 г гъби кладница


Запържваме овкусените пържоли в зехтина, по 3 мин. от всяка страна. На дъното на тавичка слагаме срязаните на две глави лук, чесън (не ги белим, за да има повече вкус), розмарина, морковите на едро. Върху тази "подложка" слагаме пържолите, покриваме ги с целите кладници добре, наливаме виното в тигана да деглазираме, изсипваме го върху гъбите, покриваме с фолио и печем в загрята фурна на 160 градуса 30 мин. Махаме фолиото, разбъркваме и допичаме още 5 мин.

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче