Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Крем супа от праз, тиква и ”златно мляко”

От Станислава Белоева Станислава Белоева

3 стръка праз
500 г маслена тиква (цигулка)
2 корена от пащърнак
300 мл бяло вино
500 мл прясно мляко
2 с.л. паста от куркума (куркума на прах),
4 с.л. кокосово олио (зехтин екстра върджин)
сол
черен пипер (меланж)
крутони по желание


Заливаме с виното нарязаните наситно (блендирани) зеленчуци и варим 30 минути. Пасираме ги, добавяме смес от млякото, куркумата и мазнината, сол и черен пипер по желание, разбъркваме и варим още 5 минути.

Сервира се с крутони или тиквени семки.

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче