Тиквеник

Категория: / Десерти / Постни
Време за приготвяне:
90 минути
Аватарот: И сол на вкусна 31.10.2014г.

Продукти

1 ½ пакета точени кори
1кг настъргана тиква
2 ½ ч.ч. захар
60-70 г счукани и натрошени орехи
канела
олио
 

Начин на приготвяне

Задушаваме настърганата тиква в малко мазнина. След като омекне, добавяме 1 ч.ч. захар, канелата и натрошените орехи. Оставя се да му изври водата, като се бърка от време на време.

Разстилат се корите и се отделят две. В късия им край се поставя малко от плънката и се навива на руло. Поставя се в намазнена тавичка. Отново се прави руло и в тавичката. След като са наредени всички рула, се нарязват на парчета и се намазват с олио.

Пече се в загрята фурна на 180 градуса до покафеняване. Останалата 1 ½ ч.ч. захар се добавя към 1 ч.ч. вода и се прави захарен сироп. Студеният тиквеник се полива със студен сироп и след няколко часа е готов за консумация.

Коментари