Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация
1 кг брашно
200 мл прясно мляко
200 мл хладка вода
2 яйца
1 с.л. и (1 ч.л. за маята ) захар
3 с.л. олио
1 с.л. сол
мая, колкото орех /20 г/


Маята разтваряме в прясното мляко с 1 л захар и оставяме да шупне. Пресяваме брашното и разбъркваме със солта и захарта. Добавяме маята, едното яйце и единият белтък (жълтъкът ни е за намазване накрая на питата) олиото и хладката вода. Замесваме меко тесто, което намазваме с олио и оставяме да втаса на топло. Oформяме питата и намазваме с разбит жълтък. Печем до готовност спрямо фурната - аз на 150 градуса

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче