1 червена чушка,
1 глава салатен лук,
2 големи връзки магданоз,
100 гр. динел (булгур)
Заливка:
1 лимон,
2 с.л студено пресован зехтин (шарлан),
10 орехови ядки,
1 ч.л. настърган корен от джинжифил,
0.5-1 ч.л. едро смлян лют пипер,
1 ч.л. домашен мед.
Слагаме динела в подсолена вряща вода да поври 5 мин., отцеждаме и оставяме да се охлади.
Нарязваме наситно зеленчуците, разбъркваме ги заедно с динела и подправяме със заливката от сока на лимона, зехтина, джинжъра, пипера и счуканите орехи.
Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter
Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност