Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Сладоледен терин с карамелизирани праскови и шоколад

За облизване на пръсти

От Dobrinka Petkova Dobrinka Petkova
10’ Подготовка
30’ Време за готвене
0 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 4 жълтъка
  • 1 ч.ч захар
  • 400 мл прясно мляко
  • 2 ванилии
  • 400 мл сметана
  • 4-5 праскови
  • 2/3 ч.ч. захар
  • бучка масло
  • 1 с.л. вода
  • 1 черен шоколад

Начин на приготвяне:

  1. Млякото се слага на котлона да заври. Жълтъците се разбиват със захарта и към тях на тънка струя се сипва горещото мляко. Върнете отново на котлона и бъркайте около десет минути. Свалете от огъня, добавете ванилиите и оставете да се охлади. Разбийте сметаната и я прибавете към охладения крем, като разбърквате внимателно.
  2. Сипете захарта, маслото и водата в касерола и карамелизирайте. Към карамела добавете обелените и нарязани на кубчета праскови. Оставете да се разтопи карамелът, разбърквайте от време на време, докато се сгъсти. Охладете и прибавете към жълтъчно-сметановия крем. Капнете няколко капки есенция ром.
  3. В продълговата форма, застлана със стреч фолио, изсипете 1/4 от крем, настържете плътно от шоколада. Пак крем, шоколад и т.н.Завършете с крем. Завийте хубаво и поставете във фризера да стяга. Обърнете в подходяща чиния и декорирайте по желание.
  4. Преди поднасяне, оставете за няколко минути да се отпусне и нарежете на порции.

Дайте оценка:

Тагове: краве масло яйца бяла захар ванилия черен шоколад прясно мляко готварска сметана вода праскови

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче