Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация
За 6 броя:

3 - 4 броя големи филии хляб
1 тиквичка
2 броя яйца (ако са малки - 3)
100 г. извара (или сирене)
200 г. заквасена сметана
пресен копър
сол, черен пипер на вкус (други подправки - според вкуса)
2-3 скилидки чесън


1. Пригответе си форми за мъфини, или кутийки от пастет, които вършат чудесна работа.

2. В купа чукваме яйцата, към тях добавяме изварата (или сирене), почистената и нарязана на малки кубчета тиквичка, сол и черен пипер на вкус, копър нарязан на ситно (количеството според вкуса) и настърган на ситно чесън (според вкуса).

3. С помощта на чаша от вътрешността на хляба изрязваме кръгове с големина на дъното на приготвените форми за мъфини.

4. Поставяме на дъното на всяка форма по парче кръг от хляба. Върху хляба изсипваме от сместа, до ръба на формата.

5. Печем в предварително загрята фурна, на около 180 градуса до готовност.

6. Готовите мъфини обръщаме в малка тавичка, така че хляба остава отгоре.

7. Заквасената сметана размиваме с малко вода, и разпределяме върху всяка от готовите тиквени тортички, и отново слагаме във фурната да се запече до съвсем лека промяна на цвета.

Могат да се сервират и топли, и студени.

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче